mandag 24. oktober 2011

Hjemmelaget iskrem med 
sjokolade og tyrkisk pepper
Sjokolade og lakris er en herlig kobinasjon
 



Dette var ein DIGG is!! 
Laget denne fantastiske isen sammen
men min kjære søster, Bodil!

Antall: 8 porsjoner

Ingredienser:
100g mørk sjokolade
2 1/2dl kremfløte
2ss kakao
20 tyrkisk pepper (her ble det brukte en hel pose)
3 eggehviter
4ss sukker

Slik gjør du:
  1. Smelt sjokoladen på 30sek intervaler i micen. 
  2. Visp fløten til den tykner, men ikke så den blir helt stiv. Tilsett kakao, og visp litt til. Knus 12 tyrkisk pepper i en moter el slå me kjevla.  
  3. Visp eggehviter til de er faste og luftige. Tilsett sukker og visp videre til du har en glass, fast og hvit margensdeig.  
  4. Bland forsiktig inn den smeltede sjokoladen i den vispede fløten med en slikkepott. Tilsett den knusten tyrkisk pepperen. 
  5. Bland forsiktig sjokoladekremen med marengsdeigen. 
  6. Fyll en form (ca25*15cm) med iskremrøren. Sett den i fryseren i minst 2 timer. Ta den ut 5 min før servering. Pynt med grovknust tyrkisk pepper.

6 kommentarer:

Nina sa...

Så spennende smaker:)

Unni sa...

Smiler...og d smakte GODT!!

Villblomsten sa...

wow , det hørtes spennede ut :-)
nå skal ikke jeg har melk ,
ellers ville jeg prøvd denne oppskriften med en gang :-)

Unni sa...

Hei, tusen takk for kommentar. Regner me du mente fløte og ikke melk. Denne MÅ du bare prøve engang...

Klem
Unni

Camilla sa...

Dette så utrolig godt ut :) Tror jeg må prøve den i morgen!

Unni sa...

Gjør d!! Ann e fantastiske ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...