torsdag 10. februar 2011

No-knead bread

må absolutt være ett av verdens beste brød!!!!




Oppskriften på dette fantastiske brødet  er:
Som du ser så krever brødet veldig lite arbeid, du må bare planlegge tiden. Lag deigen om kvelden (tar deg 2 minutter) før du legger deg. 
du trenger
500g hvetemel
1/4 ts tørrgjør
1 1/2 ts salt
400 ml vann

La den hvile til du kommer hjem fra jobb (hvis du gjør dette i hverdagen) neste dag (16, 17, 18, 19 tiden....)  Kan heves i alt fra 12 til 20 timer.
Brett deigen og la den hvile ytterlig 2 timer. 
Sett ovnen på 250C etter 90 minutter og sett i formen som du har tenkt å bake i. 
Når deigen har hvilt i 2 timer (igjen så er det ikke så nøye med tiden, om den får hvilt 1.5 eller 2.5 timer spiller ingen rolle) tar du ut den varme formen din fra ovnen, har deigen opp i, setter på lokk og setter det hele tilbake i ovnen for 30 minutter. 
Ta av lokket etter 30 minutter, sett ned varmen til ca. 220c og la brødet bake videre ca. 15 minutter. 
Ta ut brødet, sett den på rist og la den avkjøle. 
Pakker du den inn i et rent håndkle etter at den har avkjølt, holder den seg like fersk og fin til dagen etter.

Her finner dere min insprirasjon t brødet: Mat på bordet

3 kommentarer:

eba sa...

Ja, dette er et fantastisk brød. Jeg har laget det to ganger. Mmmmmm :)

Mor sa...

Det var kjempegodt. Du må nok lage det igjen.

Unni sa...

Eba, ja, det er fantastisk! Tror eg må gå å lage ett til med ein gang...

Ja, mor, dette må lages igjen :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...