fredag 6. august 2010

Gode venninner er som smør

Har du tenkt på det noen ganger? At de beste venninnene er for mykt smør å regne? 

Mykt smør er greit å ha med å gjøre. Det ferskeste brødet tåler å bli smørt med mykt smør. Den kjevlede deigen, som etterhvert skal bli til saftige skillingsboller, blir ikke ødelagt hvis du smører den med mykt smør. Den lange søndagsfrokosten blir litt bedre med mykt og tilgjengelig smør. 

Smør er digg. Smør binder sammen måltidene i livet. Det holder servelaten på plass på brødskiva. Det gjør baksten ti ganger bedre og smaker fantastisk med grovt havsalt på toppen når det blir plassert i skål på frokostbordet. 

Sånn er det med de gode venninnene. De du ikke ser for ofte, men som du alltid tenker på når det skjer saker og ting i et uforutsigbart liv. De som du vet tenker på deg på samme måte. De som du kanskje bare har kjent i åtte små år, men som du føler du har kjent et helt liv. 

Slike venninner vokser ikke på trær, og godt er det. For på samme måte som det er bra at gode venninner har like mange gode egenskaper som mykt smør, så er det bra at de skiller seg fra smøret på et vesentlig punkt: det er nemlig ikke bare å plukke venninner av dette kaliber fra butikkhyllene.

Verdens beste venninner kan ikke kjøpes for penger. De må du gjøre deg fortjent til. Og når disse venninnene, etter mange år med utlendighet, fødsel, flyttesjau og kjærlighets oppturer og nedturer, fremdeles finner tid til lille deg i deres liv - ja da vet du at du er verdt noe i et annet menneskes liv. Det er verdens beste følelse det! Som å sette tennene i nybakt brød, med mykt og deilig varmt smør, toppet med søt brunost. 

Gode venninner er som mykt smør som binder puslebitene i livet ditt sammen.
 
 
Skrevet av Veronica Simonë
hun blogger om alt mulig og er reporter for TvVest. Digger denne dama her :o)

5 kommentarer:

liseliten.com sa...

Så sant så sant :)

Unni sa...

Jepp....syns eg åg :o)

Irene sa...

strikke med garn, sider med inspirasjon:
http://www.flickr.com/photos/teenytinyturkey/533834813/in/photostream/
og
http://www.cakejournal.com/archives/how-to-make-a-knitting-basket-cake

Jeg kjøpte en sånn sugarcraft gun for anledningen for å lage garnnøstene.

Anonym sa...

Les hele bloggen, ganske bra

Unni sa...

Hva mener du anonym?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...